inlägget med receptet till kantorsbullar bakade på en liter mjölk och glad och/eller vacker sång

Tisdagar är ju min kafédag och då jag som oftast bakar bullar. Så även denna tisdag. Jag vill gärna dela med mig av mitt bullrecept så att även ni kan baka kantorsbullar där hemma i era stugor.
Jag brukar skriva receptet på en lite mjölk och det gör en dubbel sats.




2 pkt jäst
250 g margarin
2 dl socker
1 msk kardemumma
1 l mjölk
1,7-1,9 kg mjöl
1 nypa salt

kanel
socker
margarin
(vaniljsocker)
ägg/mjölk
pärlsocker

Smält margarinet och tillsätt mjölken i en kastrull. Värm den fingervarm. Smula jästen och tillsätt socker, kardemumma och en nypa salt i en bunke. Blanda in den fingervarma mjölken med det smälta margarinet. Blanda in mjölet till en lagom fast deg. Låt degen jäsa i ca. 30 minuter.
Kavla ut degen tunnt, man kan med fördel dela degen i två eller tre delar. Bred på margarin och strö på kanel och socker. Vaniljsocker kan också strös på om man vill. Rulla degen och skär ut 1,5 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på en plåt, pensla bullarna med ägg eller mjölk och strö på pärlsocker. Grädda dem i 10 minuter i 225°C på över och undervärme i en ugn.
Låt bullarna svalna litet och avnjut dem med ett glas kall mjölk.
För att förhöja kantorsbullarnas smak kan de bakas under glad och/eller vacker sång.

Kommentarer
Postat av: Jennelie

Mm... Låter gott!

Men alldeles för jobbigt! :-)

Jag är tyvärr ingen bullmamma.

Du kan väl skicka ett smakprov till Umeå!

Tack för din kommentar på min blogg!

Ska fundera igenom det och svara när jag får tid.

Ha det fint!

2008-10-31 @ 14:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0